Bordeaux 2017 campagne binnenkort van start

In de tweede week van april vliegen we weer naar Bordeaux om de jongste oogst te proeven: Bordeaux 2017. Het wordt dit jaar spannender dan ooit. Door de vorst eind april vorig jaar hebben we te maken met een zeer kleine oogst, de kleinste naoorlogse oogst, een jaar met pieken én dalen.

De laatste keer dat ik in Bordeaux was, september vorig jaar, hoorde ik uiteenlopende verhalen. Wat betreft de dalen voor Bordeaux 2017: er zijn châteaux die dit jaar niets of vrijwel niets gemaakt hebben. Zoals de biologisch werkende domeinen Grand Corbin Despagne op de rechteroever en Clos du Jaugueyron op de linkeroever. En Climens in Sauternes.

Maar er zijn ook pieken. Bij het bezoek aan Vieux Château Certan vertelde Alexandre Thienpont dat de kwaliteit van zijn kleine 2017 oogst van hoog niveau is - hij maakte een vergelijking met 2010. Thienpont zei druiven met veel matière te hebben geoogst.

Er zijn meer jaren geweest waar vorst voor een soort natuurlijke selectie heeft gezorgd. Meestal is het de mens die 'steng selecteert' en snoeit, nu was het de natuur. Voor Bordeaux 2017 zijn de gevolgen van de vorst zeer verschillend per domein. En daarom is het zo belangrijk - en spannend - om goed te gaan proeven. We houden u op de hoogte!

O ja, de nieuwe Bordeaux 2017 pagina staat al klaar. Deze zal vanaf eind april gevuld gaan worden met releases. En op dit blog zal t.z.t. het verslag verschijnen, met natuurlijk onze aanraders.

Comments

Popular posts from this blog

Bordeaux 2018 aanraders - de grootste wijnen

Comet Vintages

No more Grand Cru Classés from Saint-Emilion...